Provincie Gelderland is geen Raad van State

Net als Overbetuwe Overbelast heeft ook de Gemeente Overbetuwe beroep aangetekend bij de Raad van State tegen de Railterminal Gelderland. Een van de argumenten tegen de RTG zal zijn dat het RTG tijdens zowel de bouw als de uitbating extra stikstofuitstoot zal veroorzaken in twee Natura2000 gebieden in de omgeving. De Raad van State vernietigde afgelopen week de bouwvrijstelling waarbij de uitstoot tijdens de bouw werd vrijgesteld. De aanleg van de Railterminal, de ontsluitingsweg en de geluidswal zijn daardoor niet meer vrijgesteld.

Volgens dit artikel uit de Gelderlander denkt de provincie dat dat geen gevolgen heeft voor hun onzalige plan. Maar gelukkig gaan zij daar niet over. De rechter van de Raad van State zal dat bepalen. En deskundige Cor Coenrady denkt dat de rechter zal oordelen in het voordeel van Overbetuwe Overbelast.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
LinkedIn
Share