Groot Betuws Debat

Lijsttrekkers provinciale politieke partijen in debat

Op woensdagavond 6 maart gingen de lijsttrekkers van de provinciale politieke partijen in debat met elkaar en met u over leefbaarheid in de Betuwe. Het debat werd georganiseerd door de bezorgde bewoners van Overbetuwe Overbelast die zich verzetten tegen de plannen voor een railterminal aan de Betuweroute bij Valburg. Alle zittende politieke partijen deden mee aan het debat. Daaronder voorstanders van de railterminal (VVD, CDA, D66, PvdA, ChristenUnie, SGP, 50plus) en tegenstanders (SP, PVV, GroenLinks, Partij voor de Dieren).

Tijdens het debat werden ook de meer dan duizend handtekeningen die Overbetuwe Overbelast al verzamelde tegen de railterminal, aangeboden aan de provinciale politici. De provincie is de drijvende kracht achter de plannen voor een railterminal waar tientallen miljoenen gemeenschapsgeld in gestopt worden. Op 20 maart zijn de verkiezingen voor provinciale staten geweest. Zij beslissen of de plannen doorgaan of niet.

Het debat vond plaats in De Viersprong in Valburg en van 20.00 uur tot 22.00 uur. Het debat werd geleid door journalist Bernardo Van Hal van De Gelderlander. 

Raadpleeg ook de kieswijzer over de railterminal om te zien wat de provinciale partijen in hun verkiezingsprogramma hebben staan.

RSS
LinkedIn
Share