Wat kan ik doen?

 • Met de provinciale staten verkiezingen van maart 2019 stemmen op de partijen die tegen het RTG zijn. Check hiervoor de verkiezingsprogramma’s.
 • Steun Overbetuwe overbelast. Er is een petitie op deze site om de politiek duidelijk te maken dat we tegen de komst van de railterminal zijn. Wij hopen dat zoveel mogelijk mensen deze petitie ondertekenen!
 • Op korte termijn start Overbetuwe overbelast met het verzamelen van machtigingen, waarmee onze advocaat ook namens jullie een zienswijze in kan dienen. Dit machtigen kost geen geld.
 • Later in het proces, bij het bekend worden van de definitieve PIP, kan onze advocaat procedures inzetten tegen het PIP. Hiervoor kan je de advocaat ook machtigen door middel van een machtigingsformulier.
 • Het juridische proces zelf en het inhuren van experts kosten geld. Deze kun je ondersteunen door geld te doneren aan Leefbaar Reeth, dat het juridisch stuk voor Overbetuwe overbelast trekt. Het geld kan gedoneerd worden aan:                                       

  Leefbaar Reeth, IBAN NL 53 RABO 0332420914. 
   
  Het geld van deze rekening is alleen bedoeld voor acties tegen het RTG.
 • Om het juridische stuk te ondersteunen, kun je ook een beroep doen op je rechtsbijstandverzekering. In het geval van juridische procedures bestaat er het recht op vrije advocaatkeuze. De kosten van de advocaat worden dan betaald door u verzekeraar. U kunt dan kiezen voor onze advocaat: 
  Mr. B.J. Bloemendal, Knegtmans Advocaten & Mediators BV te Bergeijk (telefoon 040-2076076).    

Voor meer informatie neem contact op met overbetuweoverbelast@gmail.com.