Gemeente Overbetuwe trekt streep

De Provincie Gelderland blijft maar proberen door te gaan met voorbereidingen voor de Railterminal Gelderland ook al heeft de Raad van State dat niet toegestaan. Nu wilde de provincie weer dat er een stroomkabel vast verlegd gaat worden. Zij lieten Tennet daarvoor de vergunningsaanvraag indienen. Maar de gemeente heeft de vergunning terecht geweigerd, waarvoor hulde! Lees daarover het artikel uit dagblad de Gelderlander.

Overbetuwe Overbelast was er oop voorbereid dat de provincie allerlei voorbereidende werkzaamheden voor de RTG zou willen uitvoeren. We waren dan ook blij toen de Raad van State bij behandeling van de voorlopige voorziening daar een rem op heeft gezet.

De provincie kreeg op eigen verzoek toestemming voor werkzaamheden voor ecologie, archeologie, niet gesprongen explosieven en bodemsondering. Maar niet voor andere zaken. Het verleggen van kabels hoort er niet bij en zal dus moeten wachten op de uitspraak van de RvS in de bodemprocedure. Wat Overbetuwe Overbelast betreft kan ook de gehele of gedeeltelijke sloop van een schuur aan de Reethsestraat pas plaats vinden indien het inpassingsplan voor het RTG wordt goedgekeurd. En laten we nu goede hoop hebben dat dat nooit gaat gebeuren! maandag 28 november wordt de zaak behandeld bij de RvS.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
LinkedIn
Share