Verdere voorbereiding RTG niet toegestaan

De Raad van State was bij de behandeling van de voorlopige voorziening tegen de Railterminal Gelderland glashelder. Als voorbereiding mocht de provincie starten met explosievenonderzoek, archeologisch onderzoek en onderzoek naar de precieze ligging van kabels en leidingen. Verder mocht de provincie, vooruitlopend op de te verwachten natuurschade, vast starten met aanleg van bijvoorbeeld vleermuiskasten om de schade enigszins te beperken. Juist omdat deze werkzaamheden volgens de rechter beperkt en precies omschreven zijn mochten ze doorgang vinden

`Inmiddels heeft de provincie de schuren op de Reethsestraat 23 aangekocht. Een deel moet gesloopt worden omdat de ruimte nodig is voor de ontsluitingsweg. In schuur die wel blijft staan wil men tijdelijk een kantoor en ontvangstruimte maken. De mensen die eerder in de schuren woonden moesten vertrekken.

Nu de schuren leeg staan wilde de provincie de schuren vast slopen, ook omdat er asbest daken op zitten. Dat zou bij eventuele brand een gevaar opleveren. Maar het gebouw dat blijft staan heeft ook een asbest dak. Het risico wordt dus niet weggenomen. Wel is de sloop een volgende stap in de realisatie van de Railterminal Gelderland. De uitspraak van de Raad van State was echter helder over welke voorbereidend werk mocht worden uitgevoerd en de sloop zit daar niet bij. Ook de realisatie van een kantoor zit er niet bij en moet, net als de hele railterminal, worden afgeblazen. Liefst permanent maar in elk geval tot na de uitspraak van de Raad van State. We zijn tevreden dat de provincie de sloop niet doorzet en verwachten dat de gemeente Overbetuwe de vergunning voor het kantoor ook niet afgeeft voordat de uitspraak van de Raad van State er is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
LinkedIn
Share