Ook Gemeente Overbetuwe negeert onderbouwing RvS

De provincie Gelderland vroeg op 27 januari 2022 deze vergunning aan om in een landbouwschuur aan de Reethsestraat 21 in Elst een kantoor te maken voor het projectteam dat het RTG wil gaan ontwikkelen. Op 21 februari 2022 stuurde Overbetuwe Overbelast deze zienswijze in tegen dit plan. De gemeente legt de zienswijze echter naast zich neer en heeft besloten deze vergunning te verlenen.

Op 7 februari 2022 deed de Raad van State deze uitspraak over de aangevraagde voorlopige voorziening tegen de railterminal. De voorlopige voorziening werd afgewezen, maar wel met in de uitspraak een helder lijstje van voorbereidende werkzaamheden die WEL mogen doorgaan. Dat lijstje is notabene afkomstig uit deze pleitnota van landsadvocaat Pels Rijcken die de provincie verdedigt. De provincie wil nu echter al meer gaan doen, dan waar ze eerder zelf om heeft gevraagd. Namelijk: Een kantoorlocatie realiseren. Als je dat nog niet wil, waarom zou je dan de vergunning aanvragen. Wij gingen naar de RvS voor een voorlopige voorziening om te voorkomen dat de provincie ‘voorbereidende werkzaamheden’ steeds verder zou oprekken. En dat is precies wat ze hier nu alsnog aan het doen is ook al hebben ze daar niet om gevraagd.

Overbetuwe Overbelast had dit onethische gedrag van de provincie wel verwacht. Zij doen werkelijk alles om het prestigeproject gerealiseerd te krijgen. Vandaar ook onze eerdere gang naar de rechter. Waar we veel meer verbaasd over zijn is dat de gemeente Overbetuwe heeft besloten deze vergunning af te geven. De gemeente gaat nota bene zelf ook naar de RvS tegen het RTG. De gevraagde vergunning past niet in het bestemmingsplan. Dus waarom? Waarom besluit de gemeente niet om de behandeling van de vergunning aan te houden of om hem gewoon te weigeren. Het is onbegrijpelijk en daarom zal Overbetuwe Overbelast bezwaar maken tegen dit besluit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
LinkedIn
Share