Provincie blundert maar corrigeert

Op twee december reed er een trekker met een raar werktuig er achter door het land in Reeth. Op drie december werd ineens duidelijk wat er aan de hand was.

De Explosive Clearance Group – ECG was begonnen met het onderzoek naar niet gesprongen explosieven op het tracĂ© van de ontsluitingsweg voor de Railterminal Gelderland. Vreemd, want Koos Nijssen heeft namens Overbetuwe Overbelast een voorlopige voorziening aangevraagd bij de Raad van State. Dat is een verzoek voor het stilleggen van alle activiteiten totdat de rechter zich uitspreekt over het inpassingsplan. Dus ook het explosievenonderzoek zou wat ons betreft niet mogen beginnen. De uitvoerders van het onderzoek meldden bij navraag echter dat zij al toestemming hadden om te mogen beginnen.

Een telefoontje naar de provincie gaf duidelijkheid. De provincie zegt dat het ECG vooraf heeft gevraagd het onderzoek pas te starten na de uitspraak over de voorlopige voorziening. Nu ze toch eerder waren begonnen heeft de provincie hen naar aanleiding van ons bericht gevraagd direct te stoppen. Ze hebben toegezegd daar gehoor aan te geven. Het werk mag pas doorgaan wanneer de rechter dat toestaat.

Overbetuwe Overbelast vind het erg vreemd dat er zoveel onduidelijkheid bij de uitvoerder kan zijn over dit werk. De provincie gaf in de rechtszaak aan dat er bij hen een team van zeven mensen bezig is met de railterminal! Toch was dit blijkbaar niet goed geregeld, raar. We zijn wel blij dat ons telefoontje er toe heeft geleid dat de werkzaamheden nu echt stil liggen tot de uitspraak in de voorlopige voorziening. Die uitspraak wordt midden volgende week verwacht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RSS
LinkedIn
Share