Vaststelling inpassingsplan RTG

Op dinsdag 18 mei 2021 heeft het college van Gedeputeerde Staten besloten om Provinciale Staten te vragen om het inpassingsplan voor de Railterminal Gelderland vast te stellen. De provincie is overtuigd van zijn eigen gelijk en heeft nauwelijks iets uit de zienswijzen overgenomen.

Omwonenden en gemeente Overbetuwe vinden bv de fietsveiligheid onvoldoende geborgd maar de provincie beoordeelt de veiligheid wel als voldoende en doet niets met voorgestelde verbeteringen.

Lees meer op de provinciale website over de Railterminal Gelderland. Alle onderliggende stukken zijn daar ook te vinden waaronder de niet onverwachte maar wel teleurstellende reactie van de provincie op de zienswijzen. Je vindt op de RTG-site nog een aantal andere nieuwsberichten over dit onderwerp. Waarschijnlijk op 16 juni wordt een hoorzitting gehouden waar indieners van zienswijzen kunnen inspreken op de plannen voordat de provinciale staten een oordeel over het inpassingsplan moeten geven. Overbetuwe Overbelast zal hier zeker gebruik van maken.

Daarna zal Overbetuwe Overbelast bezwaar maken tegen het RTG-plan bij de Raad van State. In tegenstelling tot eerdere belofte door de provincie valt de bezwaarprocedure midden in de zomervakantie. Opgelet dus wanneer je net als wij bezwaar wil maken.

Op donderdag 20 mei schreef dagblad de Gelderlander het hiernaast geplaatste artikel over de Railterminal Gelderland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
LinkedIn
Share