Rondetafelgesprek Overbetuwe over reactienota RTG

Op 15 juni om 19:30 organiseert de gemeente Overbetuwe een rondetafelgesprek om te bepalen wat ze gaat doen met de reactie van de Provincie op de eerder ingediende zienswijze. Overbetuwe Overbelast zit aan tafel.

De gemeente heeft helaas lang meegewerkt met de provincie Gelderland aan de plannen voor het RTG. De hoop was dat meepraten invloed zou opleveren. Die invloed is, zoals wij vanaf het begin al dachten, erg tegen gevallen. Uiteindelijk heeft de gemeenteraad daarom unaniem een stevige zienswijze ingediend tegen de RTG-plannen. De provincie heeft hier met een nota van reactie op gereageerd. Kort samengevat is alle kritiek door hen direct afgeserveerd. We verwachten dan ook dat de gemeente Overbetuwe net als Overbetuwe Overbelast de gang naar de Raad van State zal maken om het plan alsnog van tafel te krijgen of zeer sterk te laten verbeteren. Want de provincie drukt door.

Hier vind je de stukken van de gemeenteraad.

Hier vind je ook de inspraaktekst van Overbetuwe Overbelast.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
LinkedIn
Share