Zienswijzen tegen vergunning wet Natuurbescherming RTG

Doordat de rekenmethode voor stikstof vernieuwd moest worden was de oude vergunningsaanvraag van de provincie voor de wet Natuurbescherming voor de Railterminal Gelderland niet meer geldig. Er kwam een nieuwe berekening en een nieuwe ontwerpvergunning. En dus mocht Overbetuwe Overbelast ook weer aan de slag met een nieuwe zienswijze.

Onze Advocaat Ben Bloemendal van Knegtmans Advocaten heeft de nieuwe zienswijze opgesteld en deze wordt op 21 april 2021 bij de provincie ingediend. Onze bezwaren richten zich hierbij nog steeds op stikstof: Het is niet duidelijk dat nabije Natura2000 gebieden niet worden aangetast door het RTG. Ook wordt het vrachtverkeer onvoldoende meegeteld in de beoordeling van stikstofuitstoot. Door de te laag berekende stikstofuitstoot beweert de provincie dat de ADC-toets niet nodig is. Die toets zou namelijk aantonen dat er geen dringende noodzaak is voor het RTG

Door het indienen van deze zienswijze kan Overbetuwe Overbelast een eventuele afgifte van deze vergunning later ook proberen te blokkeren bij de Raad van State. Hartelijk dank weer Ben voor je inspanningen!

B&W van de gemeente Overbetuwe vonden het in eerste instantie niet nodig ook een nieuwe zienswijze in te dienen tegen de vergunning wet Natuurbescherming.

PvdA Overbetuwe en BOB namen daarop het initiatief om dat toch te doen. Zij schreven deze zienswijze en deze motie om die zienswijze door de gemeente in te laten dienen. Nadat de gemeenteraad de motie unaniem aan had genomen besloten Burgemeester en Wethouders de zienswijze mee te ondertekenen en gezamenlijk met de hele gemeenteraad in te dienen. Een duidelijk signaal naar de Provincie Gelderland dat men de onderbouwing van het plan voor de Railterminal nog steeds onvoldoende vindt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
LinkedIn
Share