RTG en Tweede kamer verkiezingen

Komende dagen kunnen we kiezen voor een nieuw parlement. Natuurlijk wil je de keuzes van partijen rond de geldverspillende en leefbaarheid verpestende Railterminal Gelderland meewegen in je keuze. Daarom nog even een reminder.

De enige partijen die consequent duidelijke tegen plannen voor de Railterminal zijn de SP en de Partij voor de Dieren. De SP steunt bovendien actief onze beweging Overbetuwe Overbelast, waarvoor dank op zijn plaats is!

De grote aanjagers van de plannen vóór de Railterminal Gelderland zijn de VVD en het CDA. VVD duwt net zo hard als bij andere onzinnige infra-projecten zoals Lelystad Airport en verbreding A27 bij Rijnsweerd en is onwrikbaar in het ongefundeerde eigen gelijk. Het CDA heeft geen enkel probleem met liegen over de kosten voor de Railterminal: 43 miljoen plus max 40% zoals eerder toegezegd is 60 miljoen. En niet 65,5 miljoen, een bedrag waarvan CDA zonder blikken of blozen beweerd dat het binnen de oorspronkelijke bandbreedte past.

Groen Links, PvdA, D66 en Christenunie steunden de plannen Provinciaal steeds wel, maar lokaal in Overbetuwe niet. SGP was steeds voor het RTG en de 50Plus gaf in gesprek aan: we kijken wat de rest doet en stemmen dan mee om de meerderheid niet tegen de haren in te strijken. PVV en FvD steunden afwisselend de RTG plannen wel en niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
LinkedIn
Share