22 september: Zienswijze RTG gemeente Overbetuwe

Op dinsdag 22 september bespreekt de gemeente Overbetuwe een voorstel voor een zienswijze tegen het RTG die de gemeente wil inzenden. Overbetuwe Overbelast zal samen met Leefbaar Reeth inspreken bij die vergadering.

Tot nu toe heeft de gemeente steeds geprobeerd om “in goed overleg met de provincie” te blijven in de hoop iets te bereiken. Dat is niet gelukt. De problemen met bijvoorbeeld de fietsveiligheid hadden best opgelost kunnen worden met fietstunnels. Maar de “vervuiler” betaalt niet, de provincie geeft niet thuis. De gemeente moet dat straks zelf, voor eigen kosten op gaan oplossen.

De provincie heeft alle macht rond het RTG naar zich toe getrokken en luistert niet naar de wensen van de gemeente. We verzoeken de gemeenteraad daarom om in de zienswijze duidelijk te maken dat de gemeente naar de Raad van State gaat, wanneer de gewenste aanpassingen uit zienswijze niet alsnog worden gehonoreerd. Misschien dat zo’n signaal wel doorkomt bij de provincie.

Hier vind je de stukken van de vergadering. De inspraak van Overbetuwe Overbelast en Leefbaar Reeth komt daar dinsdag bij te staan. In verband met de geldende corona maatregelen is er helaas geen publiek welkom tijdens deze Politieke avond. Je kunt de vergadering rechtstreeks bekijken in het nieuwste bericht op Overbetuwe Overbelast.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RSS
LinkedIn
Share