SP Gelderland bezoekt Overbetuwe Overbelast

Lijsttrekker Eric van Kaathoven en enkele beoogde statenleden van de SP Gelderland kwamen op 11 maart op bezoek bij Overbetuwe Overbelast. Zij werden bijgepraat over de Railterminal Gelderland door Maarten Hermsen uit Eimeren en Koos Nijssen uit Reeth.

Na uitleg over de RTG en de overlast die dat oplevert trokken ze er op uit om met eigen ogen te bekijken hoe en waar de Provincie Gelderland dat allemaal bedacht heeft. Bij de beoogde locatie van de terminal werd al snel duidelijk hoeveel overlast die kan gaan geven met geluid en licht. En waar precies de grootste problemen zitten rond de veiligheid van fietsers. En hoe het slechte plan kan leiden tot vrachtverkeer dwars door het dorp Valburg.

Het ging natuurlijk ook over de kosten van de RTG. Nu nog begroot op 65,5 miljoen van de provindie en 15 miljoen van het rijk. Maar die begroting is achterhaald en zal waarschijnlijk doorstijgen naar een bedrag van tegen de 100 miljoen. Net als Overbetuwe Overbelast vindt de SP dat veel te veel en compleet onnodig. Besteed dat geld liever aan zaken waar inwoners echt iets aan hebben, bijvoorbeeld aan goed openbaar vervoer!

De SP is vanaf het begin tegenstander van de plannen voor de RTG en hielp bij de opzet van Overbetuwe Overbelast. Fijn dus om nu de mensen van de volgende fractie op gang te helpen met actuele informatie. Voor de SP is de komst van de RTG een breekpunt bij eventuele coalitievorming. Met de SP in de coalitie kan er geen RTG komen! Bekijk dit bericht om meer te lezen over de standpunten van alle Gelderse politieke partijen over de Railterminal Gelderland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
LinkedIn
Share