Raad van State behandelt bezwaar RTG op 28 november 2022

Op 28 november om 10:00 behandelt de Raad van State de bezwaarschriften tegen de Railterminal Gelderland. Er zijn bezwaren ingediend door Overbetuwe Overbelast, door de Gemeente Overbetuwe en door een afzonderlijke belanghebbende.

Overbetuwe Overbelast is blij dat het bezwaar eindelijk behandeld wordt. We denken een goede kans te maken het RTG te kunnen stoppen.

En dat zou ook moeten, gezien de vele bezwaren. De Railterminal gaat volop overlast veroorzaken door herrie en licht. Door de verkeersaantrekkende werking wordt extra uitstoot veroorzaakt in de Regio en zelfs nationaal. Alleen internationaal gezien daalt de uitstoot door de inzet van het RTG. Maar juist in Nederland is de uitstoot al zo hoog dat elke verhoging ten kosten gaat van natuur en van luchtkwaliteit, zeker in de regio Overbetuwe. De Railterminal gaat ook nog eens zorgen voor een echt onveilige verkeerssituatie voor fietsers.

En dan gaat de Railterminal ook nog eens heel veel geld kosten. In 2017 zou het 27 miljoen worden, daarna 30 miljoen, 43 miljoen en in 2020 werd het budget verhoogd naar 65,5 miljoen. Daar zou nog een bedrag extra bijkoimen voor ProRail, maar hoeveel is niet duidelijk. Met de provinciale verkiezingen in aantocht heeft men geen extra geld in de begroting durven opnemen voor het RTG. Maar je kan op je klompen aanvoelen dat met alle gestegen kosten het RTG naar de 100 miljoen gaat lopen, al wil de provincie dat niet hardop uitspreken.

Dagblad de Gelderlander schreef op 3 oktober onderstaand bericht:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
LinkedIn
Share