Gemeente wil met rapport Coenrady naar Raad van State

In opdracht van Burgerbelangen Overbetuwe maakte Cor Coenrady Consult een rapport over de stikstofcompensatie die nodig is wanneer de Provincie Gelderland de Railterminal zou willen aanleggen. Dat rapport moet natuurlijk betrokken worden bij de zaak tegen de Raad van State die door Overbetuwe Overbelast en door de Gemeente Overbetuwe tegen de railterminal is aangespannen.

Voor Overbetuwe Overbelast wordt het moeilijk dat rapport gehonoreerd te krijgen bij de RvS omdat zij geen direct belanghebbenden zijn bij de natuurschade in de Natura2000 gebieden. De deelnemers wonen mogelijk te ver af om hen belanghebbend te vinden. De gemeente Overbetuwe is echter wel belanghebbende en heeft bij de RvS ook beroep ingesteld op grond van de ondeugdelijke beoordeling van Stikstof door de provincie. De gemeente zal dus hoogstwaarschijnlijk wel ontvankelijk worden verklaard. De advocaat van de gemeente beoordeeld dit nu en daarna zal het college besluiten het rapport toe te voegen aan haar stukken bij de Raad van State.

Logo RN7

Regionale omroep RN7 sprak met Ard op de Weegh van Burgerbelangen Overbetuwe over dit onderwerp en schreef er dit stuk over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
LinkedIn
Share