Column Binnendijks

Beste Joop Brons,

Op zaterdag 11 december plaatste je, ook voor mij onverwachts, je column Binnendijks in dagblad de Gelderlander. Dank je wel! Je snapt wel dat die column me uit het hart gegrepen was. De plannen van de Provincie Gelderland voor de Railterminal Gelderland zijn onzalig. Dat vind ik niet alleen hoor, dat vinden ook de meer dan 1.000 mensen uit de omgeving die op 6 maart 2019 deze petitie tegen de railterminal online of bij onze stand op de markt in Elst hebben getekend.

Ik sta als woordvoerder wel vaak met mijn naam en kop in de krant, maar spreek dus niet alleen voor mijzelf. Wij allen vinden de Railterminal Gelderland een slecht idee, want hij is te duur, zorgt voor verkeersonveiligheid bij fietsers, verpest de leefomgeving met herrie en licht en draagt alleen internationaal bij aan beter klimaat. Nationaal stijgt de uitstoot juist door extra verkeer van en naar de terminal. De verbetering van vestigingsklimaat die de provincie aanhaalt is niet onderbouwd.

Jouw aandacht, niet voor het eerst, voor het slechte plan en het logisch daar op volgende protest zijn me uit het hart gegrepen. Dank je wel Joop!

Groet, Koos Nijssen
namens Overbetuwe Overbelast

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RSS
LinkedIn
Share