Gemeente Overbetuwe naar RvS met €150.000 onderzoeksbudget

Overbetuwe Overbelast was op 13 juli present bij het gemeentehuis van Overbetuwe. Er zou een besloten vergadering worden gehouden over de vraag of de gemeente nu wel of niet naar de Raad van State gaat tegen het besluit om de railterminal te realiseren. Hier kan je de vergadering terug kijken.

De vergadering zou eigenlijk besloten zijn: geen publiek. Overbetuwe Overbelast besloot met een ludieke actie te proberen toegang te krijgen en dat lukte. Overbetuwe Overbelast wilde ook graag inspreken. Dat leek eerst niet te gaan lukken dus werd een poging gedaan de raad te bereiken met een megafoon. Inspraak werd uiteindelijk ook toegelaten, daar waren we erg blij mee. De inspraaktekst vind je hier.

Maar toen moest de Gemeenteraad nog een besluit nemen. Ze besloten zowel bezwaar te maken tegen het inpassingsplan als tegen het besluit natuurbescherming, waar de stikstofregels onder vallen.De gemeenteraad maakte €150.000 beschikbaar voor onderzoeken die moeten aantonen dat de besluiten van Provincie Gelderland rammelen op gebied van geluid, licht, verkeersveiligheid en stikstof. De Gelderlander schreef er op 17 juli dit artikel over:

Burgemeester in gesprek met Overbetuwe Overbelast en met de pers

Overbetuwe Overbelast is ondanks de moeilijke weg naar dat besluit erg tevreden met het resultaat. We danken de gemeenteraad voor het besluit om naar de Raad van State te gaan. We zijn erg blij dat de gemeente ook budget heeft geregeld om de rapporten van de provincie te ontkrachten.

We hopen met de gemeente samen te gaan werken aan de onderbouwing van de bezwaren tegen het RTG.

Provinciale Staten van Gelderland zou eens terug moeten luisteren naar de hierboven gelinkte vergadering van de gemeenteraad. Uw schoffering van inwoners, gemeenteraad en afspraak over bezwaartermijn wordt hier niet gewaardeerd. En uw happy-talk over de geweldige relatie met de gemeente ook niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
LinkedIn
Share