Overbetuwe Overbelast werkt aan bezwaar bij Raad van State

Op de bijeenkomst van 8 juli werkte een groep van 12 deelnemers samen aan het bezwaar tegen de Railterminal Gelderland dat ze aan de Raad van State zullen voorleggen. Ook werd gesproken over het bezwaar dat de Gemeente Overbetuwe zal gaan indienen.

Overbetuwe Overbelast ziet voldoende tekortkomingen in de stukken van de provincie Gelderland om met succes bezwaar te maken tegen het inpassingsplan. Ook de gemeente Overbetuwe kan na de complete afwijzing van haar zienswijze door de provincie niet anders dan naar de Raad van State gaan. CDA Overbetuwe zegt immers nog steeds Nee tegen de railterminal en ook de VVD heeft bij het indienen van de zienswijze al gemeld: Wie A zegt moet ook B zeggen. Ook van GBO verwachten wij steun om de bezwaren van de gemeente over bijvoorbeeld fietsveiligheid en nut en noodzaak van de terminal bij de Raad van State aan te vechten. Wij zullen de gemeente nog een duwtje proberen te geven om die stap te zetten, voorafgaand aan de besloten vergadering van de gemeenteraad op dinsdag 13 juli om 18:00. Een vergadering die overigens zo snel mogelijk openbaar moet worden gemaakt en waarover de gemeente belanghebbenden zou moeten informeren. We willen bij de gemeenteraadsverkiezingen immers wel het standpunt van alle partijen horen bij hun behandeling van de keuze naar de RvS te gaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *