Kosten railterminal 80 miljoen? CDA Gelderland breekt weer een belofte

Hans van Ark – CDA Gelderland

In dit bericht op Facebook vertelt Hans van Ark ons dat de railterminal Gelderland niet 65,5 miljoen gaat kosten maar 80 miljoen. Toch hij heeft met het hele CDA vóór het inpassingsplan gestemd. Dat is raar.

Want in deze opname (bij tijdsmarkering 10:20 in de opname) van een provinciale vergadering van 28 oktober 2020, dus net een half jaar geleden, gaf hij aan dat de kostenstijging die toen plaats vond explosief was. Het bedrag ging toen van 43 naar 65,5 miljoen met een optie voor een nog groter budget tbv ProRail. Van Ark zei toen ook dat het maximum van de bandbreedte bereikt was. Toch is hij blijkbaar al van plan te helpen het budget te verhogen naar 80 miljoen. We hebben het dan dus over bijna een verdubbeling binnen een jaar. Maar erger nog: We hebben hier te maken met een politicus die eerst zegt dar we aan een maximum zitten om er vervolgens zonder blikken of blozen nog 15 miljoen bij te willen doen. Dit, Hans van Ark, is onbetrouwbaar gedrag van het CDA. Net als bij het ‘wegpoetsen’ van de afspraak over de bezwaartermijn in de zomervakantie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *