Provincie weigert afspraak met Klankbordgroep na te komen

Op 7 juli stemde de provinciale staten van Gelderland vóór het inpassingsplan voor de railterminal Gelderland. Daarmee is ook de termijn van de bezwaartermijn naar de Raad van State tegen de plannen vastgesteld: midden in de zomervakantie. De afspraak met de klankbordgroep dat dat niet zou gaan gebeuren wordt hiermee gebroken. Tot zover afspraak is afspraak wanneer het om de provincie gaat.

Op 8 juli kwamen een aantal deelnemers in Overbetuwe Overbelast bij elkaar om de situatie te bespreken. De inhoud van het besluit van de provincie hadden we wel verwacht. Maar we zijn onthutst dat de provincie zich weigert te houden aan een glasharde toezegging naar de Klankbordgroep Knoop38 die zij zelf heeft ingesteld. CDA en VVD doen net alsof er onduidelijkheid is over die afspraak omdat in deze nieuwsbrief staat dat het een ‘voornemen’ is. Maar ze hebben geen actie ondernomen om dat ook even te checken bij de destijds betrokken medewerkers van provincie en gemeente. Huidig omgevingsmanager Jurgen Hell noemt het ‘irrelevant’ wat de ambtenaren van destijds daar van weten. Het wordt bewust niet nagevraagd.De omgevingsmanager van destijds Hein van Middelaar wil niet aangeven hoe de afspraak was. Hij meldt: Vanuit mijn positie en het gegeven dat ik al langere tijd geen rol heb in het project, lijkt het me niet verstandig om op jouw vraag te reageren.

Overbetuwe Overbelast zal de komende periode de oude klankbordgroepleden én ambtenaren zelf vragen of de termijn-afspraak over de bezwaarperiode niet glashelder was. Als zij dat ook vinden zullen we een officiële klacht indienen bij de provincie en bij onvoldoende respons de zaak voorleggen aan de ombudsman.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *