Logistiek heeft geen interesse voor Railterminal Gelderland

Op 2 juli schreef het fd (Financieel Dagblad) het bijgaande artikel over de Railterminal Gelderland. Het artikel legt genadeloos bloot dat er maar één partij geïnteresseerd in in de terminal: de Provincie Gelderland.

Gemeente Overbetuwe is tegen en ziet nut en noodzaak niet, maar moet meewerken vanwege het coördinatiebesluit van de provincie. Omwonenden zijn tegen vanwege de overlast, de onveilige verkeerssituatie en het weggooien van overheidsgeld. Dat de provincie procedurele afspraken zomaar opzij schuift helpt ook niet. 1000 ondertekenaars van een petitie uit de wijde omgeving zijn tegen de Railterminal. En ook de eerder beoogde exploitant is tegen en vindt de provincie onbetrouwbaar. Andere ondernemers die terminals beheren zien het ook niet zitten en willen het RTG niet gaan ontwikkelen. Er is maar één groep die het wèl ziet zitten: de provinciebestuurders van Gelderland. Onder aanvoering VVD en CDA drukken zij de plannen er gewoon door.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *