Hoorzitting reactienota Railterminal Gelderland

De hoorzitting door de statenleden van de provincie Gelderland van 16 juni 2021 was een laatste kans voor Overbetuwe Overbelast om haar standpunt te delen, voordat op 7 juli het inpassingsplan zal worden vastgesteld. Lees hier de bezwaren die wij nogmaals deelden. Of luister hier de hoorzitting terug (45 minuten totaal, Overbetuwe Overbelast vanaf 37:50.

De statenleden hadden enkele vragen aan andere insprekers waaronder de Gemeente Overbetuwe, de Fietsersbond Overbetuwe en het Wijkplatform Elst Oost. Maar nergens bleek dat er nog beweging zit in de ingenomen standpunten. De Gelderlander schreef er dit artikel over.

Op één punt verwachten wij wel dat de provincie iets veranderd: De timing van de termijn waarin bezwaar kan worden aangetekend bij de Raad van State. Volgens planning loopt die termijn vanaf 15 juli tot en met 26 augustus 2021. Maar al in 2018 beloofde de provincie aan de klankbordgroep in deze nieuwsbrief dat die termijn niet in de vakantie zou vallen. Omdat het dan moeilijk is voor burgers die op vakantie zijn, maar ook omdat het in die periode vrijwel onmogelijk is specialisten in te huren die de plannen juridisch kunnen aanvechten.

Jammer genoeg zal het daar wel bij blijven, ondanks al onze overtuigende bezwaren. Overbetuwe Overbelast bereidt zich voor op een gang naar de Raad van State.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *