Rekenmodel stikstof RTG deugt niet

De Raad van State oordeelde onlangs dat de rekenmethode voor stikstofdepositie voor de doortrekking van de A15 niet deugde. Het model moet worden aangepast. Hetzelfde model wordt ook gebruikt voor de stikstofberekeningen voor het RTG, zo meldt Omroep Gelderland in een nieuwsbericht.

Overbetuwe Overbelast verwacht extra vertraging voor het RTG. Nadat het model is aangepast zullen de berekeningen voor de A15 ongetwijfeld voorrang krijgen op berekeningen voor het RTG.

Wij vinden het eigenlijk wel genoeg zo. Omwonenden en 1000 sympathisanten willen het RTG niet. Deskundigen vinden het geen goed plan. De initiatiefnemer heeft het plan aan de wilgen gehangen en zich laten uitkopen. De gemeenteraad van Overbetuwe stapt unaniem naar de Raad van State nadat de zienswijze opnieuw afgewezen zal worden. Bedrijven willen geen commitment geven om lading te leveren, maar hopen alleen op korting op het vrachttarief door extra concurrentie. De kosten hebben het eerder genoemde maximum al ruim overschreden en zullen nog veel verder oplopen. De veiligheid van fietsers tussen Elst en Nijmegen is nog steeds niet geborgd. En de stikstofregels komen straks opnieuw ter discussie te staan. Want ook de uitstoot van vrachtwagens uit de wijde omgeving naar het RTG toe zal volgens ons mee berekend moeten worden bij de belasting door het RTG.

Eigenlijk wil niemand het RTG nog, behalve een aantal provinciale politici onder aanvoering van CDA en VVD die het zonder deugdelijke onderbouwing een goed idee vinden. Gezichtsverlies voorkomen is nog het enige dat dit project op gang houdt. Stop er toch mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
LinkedIn
Share