Drie universiteiten: Railterminal wordt geen succes

Net als Overbetuwe Overbelast zijn logistieke experts van drie universiteiten niet overtuigd van de kans op succes voor de Railterminal Gelderland. In dagblad De Gelderlander zien TU Eindhoven, TU Delft en de Erasmusuniversiteit dat niet is voldaan aan de basiseisen voor succes. Intussen zetten politici van de Provincie Gelderland, aangevoerd door CDA en VVD, gewoon door met het geldverslindende plan waarvan de beoogde effecten op vestigingsklimaat niet zijn onderbouwd.

Je kan er gewoon opwachten wat er verder gaat gebeuren: De politici vrezen gezichtsverlies en drukken hun prestigeproject gewoon door. Daarvoor moeten dan wel eerst nog miljoenen extra op tafel komen bovenop de 65,5 miljoen belastinggeld dat er nu al in gaat. Vervolgens kunnen ze geen huurder vinden voor een kostendekkend tarief, dus moet de boel onder de prijs verhuurd worden. Zo zal de Railterminal Gelderland nog jarenlang een financieel blok aan het been zijn. Net als de Betuweroute zelf, waarvan transportbedrijven ook slechts 21% van de werkelijke exploitatiekosten betalen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RSS
LinkedIn
Share