Verder uitstel voor Railterminal

Er is weer een volgend uitstel in de plannen voor de Railterminal Gelderland. De stikstofberekeningen moeten opnieuw worden uitgevoerd met een nieuwe versie van het Aerius model. Doordat de ‘coordinatieregeling’ is toegepast loopt de vaststelling van het inpassingsplan ook vertraging op.

De stikstofberekeningen komen opnieuw ter inzage te liggen. De ingediende zienswijzen voor het Inpassingsplan blijven gewoon overeind. Wel komt er pas in de zomer van 2021 een reactie van de provincie op de zienswijzen.

Overbetuwe Overbelast ziet in het nieuwe uitstel een mooie aanleiding tot afstel van de plannen voor de railterminal. De railterminal dient nauwelijks enig doel, maar veroorzaakt wel achteruitgang van de leefomgeving, onveiligheid voor fietsers en een kostenpost van minimaal 65,5 miljoen. Bovendien opent het de deur voor meer logistieke hallen tussen de Betuweroute en de Betuwelijn. Niet alleen Reeth en Eimeren maar heel Elst en Valburg komen er mee in het gedrang. VVD en CDA blijven echter inzetten op dit project waarvan ze denken dat het prestigieus is. Veel mensen weten echter al lang beter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
LinkedIn
Share