Powerplay Provincie door zelf veroorzaakt tekort Overbetuwe

De Gemeente Overbetuwe moet op het matje komen bij VVD Gedeputeerde Jan Markink van de Provincie Gelderland. De begroting van Overbetuwe ziet er niet goed uit. Belangrijke oorzaak van de moeilijke begroting van Overbetuwe zijn de kosten die de gemeente moet maken voor de Railterminal Gelderland.

Overbetuwe Overbelast denkt dat er meer achter het bezoek van Markink zit. Wij zien de dreiging van provinciaal ingrijpen in de gemeentelijke begroting als een poging van de Provincie Gelderland om Overbetuwe te dwingen mee te werken aan de door VVD en CDA zo gewenste maar onzinnige Railterminal Gelderland.

Door de regie over de begroting van Overbetuwe over te nemen kan de provincie haar belang in de railterminal borgen. Wij vinden dat onbehoorlijk. De gemeente Overbetuwe wil de railterminal niet. Ze wil haar geld liever besteden aan normale sociale voorzieningen of een kleinere verhoging van de OZB. Maar toch moet de gemeente zelf opdraaien voor een deel van de kosten die uit het project voortkomen. Als dat belang van de railterminal dan werkelijk zo groot is, dan zou de provincie ook zelf alle kosten voor dit prestigeproject om haar schouders moeten nemen. De dreiging van ingrijpen in de gemeentelijke begroting is powerplay om de tegenstand van de gemeente tegen de railterminal te breken en niets anders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
LinkedIn
Share