Partijen raad Overbetuwe moeten kleur bekennen

De gemeenteraadspartij Burgerbelangen Overbetuwe (BOB) roept de landelijke partijen in de gemeenteraad van Overbetuwe op om bij hun Statenfracties bezwaar te maken tegen de extra 20,5 miljoen die de provincie dit jaar wil begroten voor de Railterminal Gelderland. De totale investering komt daarmee op 65,5 miljoen.

Dinsdag 3 november vergadert de gemeenteraad over haar eigen begroting. Tijdens die vergadering zal er gestemd worden over een motie die CDA, VVD, D66, PvdA, Groen Links en Christenunie oproept om hun collega’s in de provincie te vragen geen steun te geven voor de extra 20,5 miljoen. Wanneer die steun er niet komt kan de Railterminal Gelderland niet doorgaan.

We zijn benieuwd of de Overbetuwse partijen die motie zullen steunen en de oproep aan hun grote provinciale collega’s ook werkelijk gaan doorgeven. Mocht dat niet zo zijn dan weten we in elk geval precies hoe de vork lokaal in de steel zit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *