Op bezoek bij gedeputeerde Christianne van der Wal

Overbetuwe Overbelast en Leefbaar Reeth spraken op 1 juli met Gedeputeerde Christianne van der Wal over de plannen voor de Railterminal Gelderland. Het was al snel duidelijk dat we het daar niet over eens werden. Wij vinden de onderbouwing voor het RTG zwak en de uitwerking op bijvoorbeeld de verkeersveiligheid van fietsers ruim onvoldoende.

De gedeputeerde vindt dat ze met de compensatie in het gebiedsfonds en een aangepaste planschaderegeling genoeg doet voor omwonenden. Dat er in de toekomst mogelijk XXL distributiehallen aan de kant van Elst naast de Betuweroute verschijnen vindt zij: “geen onderdeel van dit plan” en daarmee niet ter zake. 

Lees hieronder hele verslag van het gesprek:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
LinkedIn
Share