Aankoopregeling omwonenden railterminal

Er is vier miljoen aan financieringskosten nodig voor de aankoop van woningen die minder waard worden door de beoogde komst van het RTG. Het beleid van meewerken aan het RTG kost de Gemeente Overbetuwe daarmee naar verwachting bijna 1 miljoen, want de rest verdient ze terug door de woningen weer te verkopen. En dat terwijl de gemeente eerder aangaf niet te willen bijdragen aan het RTG. Dat deze uitgaven nu toch noodzakelijk worden komt door het zwalkende beleid van CDA Overbetuwe: NEE zeggen tegen het RTG maar JA doen.

Wij vinden het wel goed dat er een aankoopregeling voor direct omwonenden van de beoogde Railterminal komt. De gemeente neemt hier in elk geval wel de verantwoordelijkheid voor omwonenden waar de Provincie Gelderland laf voor wegloopt. De provincie is alleen geïnteresseerd in het doordrukken van dit zinloze prestigeproject.

De aankoopregeling is alleen geldig voor bewoners die al voor 14 maart 2007 bij de beoogde railterminal woonden, de zogernaamde voorzienbaarheidsdatum. Wij zijn ervan overtuigd dat de datum waarop de RTG voorzienbaar was veel later ligt. In 2007 stond bv ook Medel bij Tiel nog op de kaart. En in het coalitieakkoord van het vorige gemeentebestuur staat ook een NEE tegen het RTG. De rechter zal die datum ongetwijfeld aanpassen, waardoor de kosten voor zowel de provincie als de gemeente nog veel hoger zullen uitpakken.

Gelukkig is er daarvoor nog een uitweg. Stop nu meteen met de onzinnige, onveilige en onrendabele plannen voor het RTG die de leefomgeving zo nodeloos verpesten.

Hier vind je de informatie van de gemeente over dit onderwerp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
LinkedIn
Share