Tientallen bezorgde bewoners demonstreren tegen railterminal

Op dinsdagavond 15 januari gingen zo’n 80 bezorgde bewoners in een demonstratieve optocht van station Elst naar het Westeraam college. Daar vergaderde de gemeenteraad over de plannen voor een railterminal aan de Betuweroute bij Valburg.

De bezorgde bewoners uitten hun ongenoegen over de plannen met leuzen, lawaai, borden en spandoeken. Ook enkele tractoren reden mee onder het motto ‘Overbetuwe Overbelast’ en ‘Stop Railterminal’. De bewoners uit verschillende delen van Overbetuwe denken dat de plannen voor een railterminal gaan leiden tot veel overlast en maken zich zorgen over veiligheid en over de kosten die in de tientallen miljoenen gaan lopen.

De gemeenteraad besloot geen hard nee tegen de plannen vande provincie Gelderland te uiten, maar was wel beduidend kritischer dan eerder.De bezorgde bewoners zijn hiermee niet tevreden en bezinnen zich op verdere acties. Zo loopt er al een handtekeningenactie met een oproep aan de provincie om te stoppen met de plannen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *